Earl Simon ja Jason’n Camden Kymi Grand Prix -kisaan, kuusi hevosta kutsuttu

03.06.2022

Earl Simon ja Jason’n Camden Kymi Grand Prix -kisaan, kuusi hevosta kutsuttu

Kymi Grand Prix -kilpailun osallistujalista kasvoi jälleen kahdella, kun Jarmo Niskasen valmentama Earl Simon ja kotiradan suuri toivo Matias Salon Jason’s Camden saivat kutsut. Ce Bello Roman, Calle Crown, Oscar L.A. ja Önas Prince ovat saaneet kutsut aiemmin.

Ce Bello Romain voitti Kymi Grand Prixin viime vuonna ajalla 11,6a/2100m. Tänä vuonna se on voittanut kaksi lähtöä. Viimeisin ykkönen tuli Criterium de Vitesse de Basse Normandiessa huhtikuun lopulla. ”On tosi hienoa saada puolustava mestari mukaan. Se yrittää tehdä nyt samaa, mihin pystyi Trebol 2015 ja 2016”, toiminnanjohtaja Arto Hytönen kertoo.

Calle Crown on ruotsalainen hevonen, joka on tehnyt uransa Ranskassa. Se on kerännyt hyvän voittosumman joka vuosi. Erik Adielssonin ajama Calle Crown nähtiin Copenhagen Cupissa toukokuun puolivälissä. Se nappasi kakkossijan, Mister F Daag oli edellä. Calle Crown kilpailee lauantaina Mantorpissa. Valmentaja Tomas Malmqvist johtaa Ruotsin valmentajaliigaa.

Joakim Lövgrenin Oscar L.A. voitti Elitloppet-lauantaina hopeadivisioonafinaaliin hurjalla juoksulla. Se vyöryi ensin johtavan rinnalle ja painui keulaan päätöspuolikkaan alkaessa. Muut jäivät lopussa kauaksi taakse. ”Joakim Lövgren on vanha tuttu Kouvolassa. Hän voitti Brionilla 2010 ja Racing Mangella 2019”, Hytönen toteaa.

Önas Prince on 5-vuotias ja kuulunut aina ikäluokkansa huippuihin. Se voitti 4-vuotiaana Kungapokalenin, Sprintermästarenin ja Breeders’ Crownin. Derbyssä tuli kakkossija, Calgary Games voitti. Elitloppetin karsinnassa Önas Prince otti kolmossijan. Finaalissa tuli harmittava laukka loppukaarteessa.

Jarmo Niskasen valmentama hurjavireinen Earl Simon on kilpaillut tauon jälkeen viisi kertaa ja voittanut neljä lähtöä. Se on todelle kuuma nimi kansainvälisiin suurlähtöihin. ”Earl Simon teki viimeksi ihan hurjan esityksen Grand National du Trotissa. Se on myös Elitloppet-karsinnan voittaja parin vuoden takaa. Valmentaja ja omistajat ovat innoissaan tulossa Kouvolaan. Franck Ouvrie tulee ajamaan”, Hytönen jatkaa.

Jason’s Camden on juossut koko kevään kovissa lähdöissä ja viihtynyt kärkitiloilla . Se oli Finlandia-päivänä kakkonen Ruotsin hopeadivisioonan karsinnassa. Matias Salo kilpaili Solvallassa Sweden Cupissa. Vahva kiri ei tuonut finaalipaikkaa, mutta esitys oli oikein hyvä. “Jason’s Camden on ensimmäinen kotimainen kutsuttu hevonen. Se on mennyt tosi hyvin koko kevään. Olli Koivusen mukaan hevonen teki kevään parhaan juoksunsa Solvallassa ja lopetti 08-vauhtia. Valmentaja Matias Salo on sanonut, että hevonen on tosi vauhtikestävä. Kymi Grand Prix -kilpailuun haemme juuri tällaisia hevosia”, Hytönen sanoo.

Kymi Grand Prix – kutsutut hevoset:

Ce Bello Romain

Calle Crown

Oscar L.A.

Önas Prince

Earl Simon

Jason’s Camden

 

---Timo Mahlamäki----

  Takaisin listaukseen