Pelaaminen

Toto-pelit kuuluvat kiinteästi raviurheiluun. Suomessa hevospeleistä vastaa Veikkaus Oy, jonka tuotoista maksetaan osa hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen. Rahapeliyhtiö tilittää tuoton maa- ja metsätalousministeriölle jaettavaksi valtion avustuslain mukaisina hevostaloudelle. Tärkeitä tukitoimia ovat raviratojen ja alan kehitystoiminnan tukeminen, valtakunnallisen kilpailutarjonnan, riittävän palkintotason turvaaminen sekä hevoskasvattajille ja -omistajille suunnattava kasvatustuki.

Hevospelimuotoja on erilaisia. Toto-peleissä voi arvailla ravilähdön voittajaa, kahden tai kolmen parhaan joukkoon sijoittuvia ja niiden keskinäistä järjestystä. Jännitystä voi kasvattaa myös pelaamalla useita eri lähtöjä.

Tietotekniikka on astunut vahvasti mukaan ravipelaamisen maailmaan. Pelaamisesta innostuneet voivat totota helposti internetissä, matkapuhelimella tai pelipisteiden kautta kioskeissa tai ravintoloissa. TotoTV tuo ravit myös kotisohvan ääreen. Paikan päälle ravikilpailua kannattaa silti lähteä seuraamaan, sillä monelle ravit ovat aidoimmillaan vain, kun hevosen tuoksun voi tuntea nenässään.