19.10 alkaen kasvomaskit pakollisiksi raviurheilutapahtumien sisätiloissa

16.10.2020

Suomen Hippos edellyttää kasvomaskin käyttöä ravikilpailuiden sisätiloissa maanantaista 19.10. alkaen.

Suomen Hippos tarkentaa ohjeistusta kasvomaskin käytöstä raviurheilutapahtumissa koronapandemian aikana. Kasvomaskia tulee käyttää kaikkien ravikilpailuiden sisätiloissa maanantaista 19.10. alkaen.

 

Suomen koronavirusepidemian tilanne on edelleen huonontunut. Suomen Hippoksen tavoitteena on se, että raviurheilu saa jatkua ja raveja voidaan ajaa tauotta. Jotta näin voi tapahtua, edellytämme asiakkailta ja toimihenkilöiltä yleisten hygieniaohjeiden lisäksi kasvomaskien käyttöä seuraavasti:

 

·       Kaikille yli 15v. katsojilla, toimihenkilöillä, kilpailijoilla, järjestysmiehillä sekä median edustajilla tulee olla kasvomaski käytössä sisätiloissa

·       Turvaväleistä on huolehdittava kaikissa tilanteissa

·       Muistutamme, että pienetkin oireet tarkoittavat, ettei raveihin tai muutoin ihmisten ilmoille voi tulla.

 

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut henkilö yskii, aivastaa, puhuu tai laulaa. Osa COVID-19-tartunnan saaneista henkilöistä ei saa lainkaan oireita tai oireet ovat hyvin vähäisiä, ja tästä syystä henkilö ei ole tietoinen tartunnastaan. Virus voi tarttua jo muutama päivä ennen oireiden alkua. Tutkimuksissa on kuvattu tilanteita, joissa oireeton henkilö on tartuttanut muita ahtaissa sisätiloissa.

 

Toimi katsojana näin:

 

·       Tule vain terveenä paikalle

·       Osta lippusi ennakkoon

·       Lataa Koronavilkku kännykkääsi

·       Käytä kasvomaskia

·       Yski ja aivasta hihaan

·       Pidä turvavälit (+1 m)

·       Muista ylläpitää hyvää käsihygieniaa

·       Kunnioita turvavälejä muihin paikalla oleviin

·       Jos koet itsesi tapahtuman aikana sairaaksi, lähde kotiin

·       Noudata järjestäjän ohjeita

 

Katsomotilojen lisäksi kasvomaskin käyttöä edellytetään tallialueen ja toimihenkilöiden sisätiloissa (tuomaritorni, sisäänkirjoitus, pukukopit). Ravintoloissa noudatetaan AVI:n alueellisia ravintoloita koskevia turvallisuusohjeita. Esim. kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla tämä tarkoittaa tällä hetkellä, että asiakaspaikoista voi olla käytössä enintään 50%. Ravintoloissa ei ole maskipakkoa.

  Takaisin listaukseen