Marier Mili ja Stoneisle Ultimate kotiradan ässät

21.10.2022

Kymenlaakso-ajon finalistit selvillä – Marier Mili ja Stoneisle Ultimate kotiradan ässät

Hienot ja aina tapahtumarikkaat Kymenlaakso-ajon karsinnat ravattiin torstaina Kouvolassa. Lauantaina 29.10. ajettavasta finaalista on odotettavissa jälleen kerran huippumielenkiintoinen kilpailu, sillä paalulta kiihdyttävää seitsikkoa lähtee tavoittamaan viisi hevosta 20 metrin takamatkalta.

Ensimmäisen karsinnan voitto jäi kotiradalle, kun Jukka-Pekka Hukkasen valmentama Stoneisle Ultimate vei ykkösrahat Virolahdelle. Tommi Kylliäisen ajokki pääsi nousemaan takasuoran alussa kiriin hieman onnekkaastikin ja piti suursuosikki Halley Wanian takanaan maaliin saakka.

Karsintavoittajista vahva kymenlaaksolaiskytkös löytyy myös omaa eräänsä alusta loppuun suvereenisti hallinneen Marier Milin takaa. Christa Packalénin valmentaman tamman on kasvattanut Talli Raviriihi ja sen omistaa kouvolalainen Marko Kitunen.

Packalénin ohella myös Emma Väreen menestys sai jatkoa Kymenlaakso-ajon karsinnoissa. Aurora Comery oli kirivaiheessa täysin omaa luokkaansa keskimmäisessä karsinnassa.

Pekka Korpi oli karsintojen kaksoisvoittaja. Arctic Crown iski toisesta ulkoparista kiriin takasuoralla ja oli paras vauhdikkaassa lopussa. Cupido Combolla Korpi vaihtoi puolimatkassa toisen radan veturiksi, ja ori nujersi keulahevosen vastarinnan maalisuoralla. Vihtiläisen karsintaviisikosta peräti kolme selviytyi finaaliin, sillä myös kolmanneksi omassa erässään ravannut Rafale lunasti kokonaisaikansa perusteella loppukilpailupaikan.

Karsintakakkosina loppukilpailuun 36 000 euron palkintoa tavoittelemaan etenivät Halley Wanian lisäksi Sands Gangster, Amazing Player, Piece Of Battle ja Silent Secret. Kokonaisaikojen perusteella kolmanneksi yltäneistä finaaliin seuloitui Rafalen lisäksi myös Irondanger, joten Jani Oinosen tallista löytyy kaksi loppukilpailuhevosta kuten Markku Niemiseltäkin.

Finaalin lähtöradat valitaan ensi maanantaina ilmoittamisen yhteydessä. Kymenlaakso-ajon lisäksi lokakuun viimeisen lauantain raviohjelmassa ovat myös Kouvola-ajo sekä Lasse Heikarin muistoajo.

  Takaisin listaukseen