Kymi Grand Prixin osallistujalista muovautuu – uusina niminä kisaan tulevat Hierro Boko ja Iznogoud Am!

11.06.2023

Kymi Grand Prixin osallistujalauman tilanteet elävät kovaa vauhtia. Ruotsalaisvieras Calle Crown perui sunnuntaina tulonsa, mutta tilalle tuli kaksi kivikovaa ravuria – suomalaisässä Hierro Boko sekä viimevuotinen UET Grand Prix-kakkonen Iznogoud Am.

Hannu Korven valmentama Hierro Boko loisti Norjan Bjerkessä sunnuntaina voittamalla Oslo Grand Prix-päivän kakkoskisan, lämminveristen avoimen mailin tuloksella 10,4. Ykkössija oli arvoltaan reilut 13.000 euroa ja nosti ruunan kausiansiot jo liki 115.000 euroon. Mahtavan alkukauden juossut Hierro Boko on uusin suomalaistoivo Kymi Grand Prixissä, jossa sen rattaille hyppää H.V. Tuurilla sunnuntaina myös Bjerken valloittanut Iikka Nurmonen.

Iznogoud Am ei ole tällä kaudella vielä onnistunut, tuorein startti lauantaina Östersundissa pilaantui lähtölaukkaan. Kunto ruotsalaisorilla on kuitenkin hurja, Copenhagen Cupissa se sijoittui laukasta huolimatta kuudenneksi ja kulki harha-askelien jälkeen todella kovaa.

Stefan P Petterssonin valmentama Iznogoud Am sijoittui viime vuonna Vincennesissä ajetussa UET Grand Prixin finaalissa toiseksi. Viisivuotias ruuna pärjäsi hienosti myös Ruotsin ikäluokkalähdöissä, heinäkuussa se oli Halmstadin Sprintterimestaruudessa toinen. Pettersson on Kouvolassa tuttu vieras, hänen treenaamansa Oasis Bi sijoittui vuoden 2014 Kymi Grand Prixissä toiseksi.

Tämän jälkeen Kymi Grand Prixiin on tarjolla vielä kaksi paikkaa. Loput osallistujat julkistetaan huomenna maanantaina rata-arvonnan yhteydessä. Arvontatilaisuus käynnistyy klo 13, ja se nähdään suorana lähetyksenä Kouvolan raviradan Facebook-sivuilla.

Kymi Grand Prixin osallistujien tervetulojuhla järjestetään Kouvolan raviradalla perjantai-iltana klo 21.45 alkaen, perjantai-illan ravien jälkeen. Varsinainen pääpäivä on sitten lauantai. Kymi Grand Prix-ravit käynnistyvät klo 13, ja kansainvälisen suurkilpailun voittaja kuittaa 100.000 euroa.

Mukaan kutsutut hevoset ovat kutsumisjärjestyksessä Global Withdrawl (Suomi), Callmethebreeze (Ranska), Etonnant (Ranska), Ultion Face (Ruotsi), Run For Royalty (Suomi), Go On Boy (Ranska), Hierro Boko (Suomi) sekä Iznogoud Am(Ruotsi).

  Takaisin listaukseen