Kymi Grand Prix’hin kolme uutta nimeä – Ultion Face, Calle Crown ja Run For Royalty

09.06.2023

Kansainväliseen Kymi Grand Prixiin on aikaa runsas viikko. Nyt kilpailu sai listoilleen kolme kovaa nimeä. Adrian Kolgjini ilmoitti saapuvansa Ruotista Kouvolaan Ultion Facen kanssa, ja samoin tekee kisan viimevuotinen kolmonen, Tomas Malmqvistin valmentama Calle Crown. Suomessa syntyneiden lippua Kymi GP:ssä heiluttaa Pekka Korven tähtiravuri Run For Royalty.

Ultion Face oli mukana Elitloppetissa, missä se sijoittui oman karsintansa kuudenneksi. Elitloppetia edeltäneessä Solvallan lähdössä Ultion Face teki keulapaikalta hurjan suorituksen sijoittuen kolmanneksi tuloksella 09,1.

Ruunan valmentaja ja ohjastaja Adrian Kolgjini saapuu Kouvolaan ensimmäistä kertaa, hänen isänsä Lutfin treenaamia hevosia on Kymi Grand Prixissä nähty kaksi kertaa (Sebastian K. vuonna 2012 ja Quick Fix vuonna 2016).

- On hienoa saada myös nuorempi Kolgjini kylään Kouvolaan. Huippukuntoinen Ultion Face tuo varmasti vauhtia tämän vuoden lähtöön, raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen iloitsee.

Calle Crownin tuoreimmat kuntonäytöt ovat Copenhagen Cupin kakkonen sekä osallistuminen Harper Hanoverin lähtöön Solvallassa, kovalla pitkän voltin tuloksella 12,8. 

Tomas Malmqvistin laatutallista kisaava ori sijoittui viime vuonna Kymi Grand Prixissä kolmanneksi Earl Simonin ja Oscar L.A.:n takana.

Suomalaispakkaa täydentää puolestaan Pekka Korven valmentama Run For Royalty. Ori voitti viime vuonna sekä Suur-Hollola ajon, että St. Michelin. Tänä vuonna se oli mukana Finlandia-ajossa sijoittuen seitsemänneksi. Tuoreimmassa startissaan Oulun Number Onessa Run For Royalty kiri loppua hyvin ja oli maalissa neljäs.

Daniel Wäjerstenin valmentamaa Gooneria ei Kouvolassa keskiviikon kutsusta huolimatta nähdä. Näin ollen kisaan on tällä hetkellä kutsuttuna kuusi hevosta – Global Withdrawl, Callmethebreeze, Etonnant ja tänään ilmoitetut kaksi ruotsalaisravuria sekä suomalaisravuri Run For Royalty.

Kymi Grand Prix ajetaan lauantaina 17.6. 100.000 euron ensipalkinnosta. Lähtöradat arvotaan maanantaina 12.6. klo 13, ja arvontatilaisuudesta on luvassa suora lähetys Kouvolan raviradan FB-sivuilla.

  Takaisin listaukseen