ETONNANT JA GOONER SAAPUVAT KYMI GRAND PRIX’HIN!

07.06.2023

Kouvolan ravirata sai ison saaliin, kun vuoden 2022 Elitloppet-voittaja Etonnantin valmentaja Richard Westerink ilmoitti orin saapuvan seuraavaksi Kymi Grand Prix’hin. Osallistujakaartiin saatiin myös ensimmäinen ruotsalaisnimi, Daniel Wäjerstenin valmentama Gooner.

Etonnant on eittämättä tällä haavaa yksi maailman kiinnostavimmista ravureista. Ranskalaisori voitti Elitloppetin vuonna 2022, ja olisi tämänkin vuoden finaalissa ollut kärkikahinoissa mukana ilman loppusuoran lyhyttä laukkaa.

Etonnantin ennätys on 09,1 ja uran tienestit yli 2,3 miljoonaa euroa. Oria valmentaa Timokon takaa tuttu Richard Westerink, joka on usein nähty vieras Kouvolassa. Timoko osallistui Kymi Grand Prix’hin vuosina 2014-2017, ja voitti kilpailun ensimmäisellä yrityksellään vuonna 2014.

- Westerink perheineen viihtyi Kouvolassa erinomaisesti, ja he nimenomaan halusivat tulla yrittämään kisan voittoa myös Etonnantin kanssa. Olemme järjestäjinä todella otettuja siitä, että yksi maailman parhaista hevosista saapuu  meille kilpailemaan, raviradan toiminnanjohtaja Arto Hytönen iloitsee.

Etonnantia ohjastaa Kymi Grand Prix’ssä sen hovikuski Anthony Barrier, jolla hänelläkin on kisasta lämpimät muistot. Vuonna 2021 Barrier voitti kisan Ce Bello Romaininrattailla.

Etonnantin lisäksi keskiviikkoaamuna voitiin vahvistaa toinenkin kutsu.

Ruotsalaisen valmentajaässä Daniel Wäjerstenin laadukkaasta tallista Kouvolaan saapuu 7-vuotias ruuna Gooner. Sen tuorein startti Lindesbergissä tuhraantui alkulaukkaan, mutta edellisen mailin kisansa Gooner voitti ajalla 11,8. Viime kaudella se osoitti kovan kapasiteettinsa Ruotsin 75-lähdöissä ja voitti syyskuussa hopeadivisioonafinaalin. Täydellä matkalla Gooner polki viime vuonna parhaimmillaan tuloksen 11,1.

Kansainvälinen Kymi Grand Prix ajetaan Kouvolassa lauantaina 17.6. Kilpailun ensipalkinto on 100.000 euroa, ja lähtöön otetaan mukaan 10 osallistujaa. Edellä mainittujen lisäksi kilpailun osallistujiksi on tähän mennessä vahvistettu myös Global Withdrawl jaCallmethebreeze.

  Takaisin listaukseen