Esittelyssä Kymi GP hevoset 2023

14.06.2023

GO ON BOY - Romain Derieux

Omistaja: Caroline Logier
Kasvattaja: Jean-Pierre Mary ja Emmanuel Pierre
Valmentaja: Romain Derieux
Hoitaja: Caroline Logier

Go On Boy loisti Elitloppetissa ja jakoi kakkossijan San Moteurin kanssa. Romain Derieux tietää, miten menestytään Solvallassa. Hän ajoi Dijonin Elitloppet-voittoon 2019.

Go On Boy kilpaili jo 2-vuotiaana ja voitti uransa toisen kilpailun. 3-vuotiskaudella Derieux ajoi Go On Boylla 7 voittoa, joista viimeisin tuli Vincennesistä. 4-vuotiskaudella Go On Boy voitti Vincennesissä Prix Vindexin ja Enghienissä Prix de Milanin. Kausi huipentui CriteriumContinentalin kakkossijaan. Gu d’Heripre voitti, Aetos Kronos oli kolmas.

Viisivuotiskauden suurin ykkönen tuli Prix de Washingtonissa Enghienissä. Vivid Wise As, Violette Jet ja Davidson du Pont jäivät taakse.

Viime vuonna Go On Boy kilpaili vain kolme kertaa loukkaantumisten vuoksi. Tänä vuonna Go On Boy on tullut vahvasti takaisin. Prix d’Atlantiquessa huhtikuussa se nappasi kakkossijan, ja pisti Etonnantin juoksemaan tosissaan. Tuleva Elitloppet-voittaja Hohneck jäi kolmanneksi. Kakkonen toi kutsun Elitloppetiin, jossa Go On Boy oli kakkonen niin karsinnassa kuin finaalissa.

Romain Derieux nähtiin Kouvolassa vuonna 2018. Silloin Dijon oli mukana Kymi GP:ssä, mutta laukkasi.

Nimikkokumppani: UPM

Kuva: Gérard Forni

RUN FOR ROYALTY - Janne Korpi

Omistaja: Kinttulan Kartano
Kasvattaja: Kinttulan Kartano
Valmentaja: Pekka Korpi
Hoitaja: Jenina Hamari

Kinttulan kartanon kasvattama ja omistama Suur-Hollola-voittaja Run For Royalty on tottunut menestymään suurkilpailuissa.

Run For Royalty aloitti kilpailemisen 3-vuotiaana kotitallista Mathias Furuhjelmin valmennuksesta. Kausi päättyi upeasti, kun Hannu Torvinen ajoi sen Kriteriumin voittoon. Seuraavaksi Borupinperhe sai juhlia voittoa Suur-Hollolan Nelivuotispokaalissa. Derbykarsinnasta tuli kakkossija. Finaalissa Run For Royalty laukkasi.

Ensimmäinen Suur-Hollola-ajo oli ohjelmassa 5-vuotiaana. Välierän kakkossija vei finaaliin, jossa sijoitus oli seitsemäs. Run For Royalty aloitti 6-vuotiskauden Pekka Korven valmennuksesta. Number Onessa toukokuussa tuli ensimmäinen suurvoitto. Suur-Hollolassa ori tsemppasi keulasta kolmanneksi.

Viime vuosi oli täysosuma. Suur-Hollolassa ori nappasi voitot välierässä ja finaalissa Janne Korven ajamana. St Michelissä Run For Royalty kiri voittoon ajalla 09,7a. Se ohitti maalisuoralla Makethemarkin ja Global Withdrawlin.

Run For Royalty aloitti tämän kauden komeasti, keulavoitto Helsinki-Ajossa toi kutsun Finlandiaan, jossa tuli seiskasija. Oulun Number Onessa ori oli neljäs.

Janne Korpi ajoi ensimmäisen kerran Kymi GP:ssä 2009, jolloin Express Merett oli neljäs. Pekka Korpi on ollut Kouvolan pääkisassa useita kertoja, hän ajoi Classico Merettin kolmanneksi 2005.

Nimikkokumppani: Harjun Oppimiskeskus

Kuva: Suomen Hippos

 

GLOBAL WITHDRAWL - Santtu Raitala

Omistaja: Kokkolan Auto-Center Oy
Kasvattaja: Global Farm AB
Valmentaja: Matias Salo
Hoitaja: Aada Salo

Global Withdrawl on suurkilpailujen menestyjä. Viimeksi se oli paras suomalainen Finlandia-Ajossa. Matias Salon valmennuksessa ruuna on juossut 15 voittoa.

Global Withdrawl oli nuoruusvuodet Ruotsissa Svante Båthin valmennuksessa. Se voitti ylivoimaisesti 2-vuotiaiden Vinterfavoritenin Solvallassa.

Kolmivuotiskausi alkoi kolmella Solvallan arvovoitolla. Uusi kolmen voiton putki oli vuorossa toukokuussa. Elitloppetin Treåringselitenistä tuli 400 000 kruunun ykkönen. Global Withdrawlravasi voiton heinäkuun E3-karsinnassa. Syksyllä se otti hienot ykköset Breeders’ Crowninvälierissä ja E3-Revanschenissa.

Viisivuotiskauden lopulla Kokkolan Auto-Center osti ruunan, ja Matias Salosta tuli sen valmentaja. 6-vuotiskaudella tuli jo 6 voittoa. Killerin Eliitissä ruuna oli tasaisessa maaliintulossa kolmas.

Viime kaudella Global Withdrawl ravasi yli 100 000 euroa. Käyttöauton Maililla se nousi kymppipaikalta ykköseksi. Suurin ykkönen, 26 000 euroa, tuli Suurmestaruusajosta.

Tämä kausi alkoi voitolla Vermossa. Helsinki-ajosta tuli kolmossija ja Seinäjoki Racesta kuutonen. Kymi GP-paikka varmistui Finlandia-Ajon kolmossijalla, edellä vain Stoletheshow ja Bengurion Jet.

Matias Salolle Kymi Grand Prix on kolmas. Onirique osallistui vuonna 2016 ja Jason’s Camdenviime vuonna.

Nimikkokumppani: Jarmo Toikka Ky

Kuva: Suomen Hippos

 

GLOBAL BEWARE - Tapio Perttunen

Omistaja: No Balls Stable
Kasvattaja: Global Farm Ab
Valmentaja: Tapio Perttunen
Hoitaja: Emmi Liski

Global Beware on tehnyt komean paluun areenoille Tapio Perttusen valmennuksesta. Tämän kauden saldo näyttää jo seitsemää voittoa.

Johan Untersteiner oli Global Bewaren valmentaja Ruotsissa. Ruuna voitti 3-vuotiaana kolme lähtöä, joista suurin oli ST:n Nuorten sarjan ykkönen Åbyssä joulukuussa.

Nelivuotiskausi oli hieno, yhdeksän kilpailua ja neljä voittoa. Untersteiner suunnisti kevään jälkeen V75-sarjoihin. Halmstadissa heinäkuussa tuli karsintavoitto ja Åbyn finaaleissa elokuussa 220 000 kruunun ykkönen. Kausi päättyi uudenvuodenaaton Sylvesterloppetin arvokkaaseen kakkossijaan.

Viisivuotiskaudesta tuli välivuosi. Viime syksynä ruuna myytiin Suomeen, ja se tuli Tapio Perttusen valmennukseen.

Global Beware aloitti tämän vuoden kolmella voitolla, joista ensimmäinen tuli Vermosta vakuuttavasti heti tammikuussa. Kevään suuret tehtävät Suomessa menivät hienosti. Etain Royal Stayerin ja Voimaliigan ykköset tulivat kansainvälisinä suurpäivinä. Solvallan Harper Hanoverinlähdössä ruuna jäi väsyvän taakse.

Tapio Perttunen on oman tallin hevosella nähty kerran aikaisemmin Kymi Grand Prixissä. ExquisiteLady oli vuoden 2002 kisassa viides. Steen Juul ja Legendary Lover K veivät voiton silloin Tanskaan.

Nimikkokumppani: Hoviruoka

Kuva: Suomen Hippos

 

ETONNANT - Anthony Barrier

Omistaja: Richard Westerink
Kasvattaja: Mireille Baro ja Christian Guy Vigier
Valmentaja: Richard Westerink
Hoitaja: Etienne Clozier

Richard Westerinkin Etonnant on viime vuosina kilpaillut Euroopan huipulla. Elitloppetin 2022 voittaja tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Etonnant oli hyvä jo nuorena, mutta ei kuulunut ihan ikäluokan kärkeen. Ensimmäinen suurvoitto tuli 4-vuotiaana Vincennesissä elokuussa 2018, Prix Legoux-Longpren ykkönen oli 54 000 euroa.

Loikka ravurien eliittiin tapahtui 7-vuotiskaudella 2021. Etonnant oli vahvin Prix de Paris -maratonlähdössä ja voitti 180 000 euroa ajalla 14,7/4150m, taakse jäivät Diable de Vauvert ja Moni Viking.

Viime vuoden keväällä Etonnant voitti Grand Criterium de Vitessen ja Prix des Ducs de Normandien. Sen jälkeen ori valloitti Elitloppetin ajalla 09,3a/1609m.

Etonnant joutui jäämään pois tämän vuoden Ameriquesta borrelian takia. Kun ori tervehtyi, se voitti kolme lähtöä. Elitloppetissa tuli karsintavoitto, mutta finaalissa loppusuoran lyhyt laukka pudotti Etonnantin viidenneksi.

Richard Westerink valmensi Etonnantin isän Timokon Elitloppet-voittajaksi 2014 ja 2017. Timoko valloitti myös Kouvolan 2014. Vuonna 2015 se oli viides, 2016 kolmas ja 2017 kakkonen, silloin tallikaveri Dreammoko sijoittui kolmanneksi.

Nimikkokumppani: Kouvolan kaupunki

Kuva: Suomen Hippos

IDEAL DU ROCHER - Charley Mottier

Omistaja: Ecurie Charley Mottier
Kasvattaja: Fanny Bonne
Valmentaja: Charley Mottier
Hoitaja: William Forniglia

Ideal du Rocher on 5-vuotias ranskalaisruuna, joka on viime ja tänä vuonna tehnyt hienoa nousua kohti kovimpia tehtäviä.

Ideal du Rocher aloitti kilpailemisen 3-vuotiaana. Se voitti heti kaksi ensimmäistä lähtöä Divonne-des-Bainsin radalla valmentajansa Mottierin ajamana. Vuoden loppupuolella Ideal du Rocher siirtyi kilpailemaan Vincennesiin.

Nelivuotiskauden ensimmäinen voitto tuli Vincennesistä helmikuussa. Francois Lagadeuc ohjasti ruunan 17 550 euron ykköseen. Vuosi oli mainio, kaikkiaan voittoja tuli viisi ja euroja 118 480.Eric Raffin ajoi voitoista yhden, Lagadeuc neljä.

Tällä kaudella Mottier on kilpailuttanut Ideal du Rocheria viisi kertaa. Talvella Vincennesistä tuli kolme kakkossijaa. Kouvolaan Ideal du Rocher saapuu voitto alla. Lagadeuc ohjasti La Rochellessa 19 800 euron ykkösen toukokuun puolivälissä.

Charley Mottier on 41-vuotias ranskalaisvalmentaja, jonka tallissa on 53 hevosta. Tänä vuonna valmennettavat ovat juosseet 22 voittoa. Huhtikuussa Mottierin 3-vuotias Kyrielle des Vaux voitti Vincennesissä 54 000 euron Prix Heminen. Mottier kilpailee ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa.

Nimikkokumppani: Valtra

Kuva: Gérard Forni

 

ULTION FACE - Adrian Kolgjini

Omistaja: Whap Capital AB
Kasvattaja: Lutfi Kolgjini ja Anna Svensson
Valmentaja: Adrian Kolgjini
Hoitaja: Saga Scott

Kevään Elitloppet-hevonen Ultion Face saapuu Kouvolaan Etelä-Ruotsista Adrian Kolgjininvalmennustallista. Ruuna on Kolgjinin perheen kasvattama.

Ultion Face menestyi jo 2-vuotiaana. Se voitti Derbypäivän Breeders Coursen ajalla 13,8a/1640mja jätti Grande Diva Sisun kakkoseksi. 3-vuotiaana Ultion Face voitti Kriteriumin Kesäsuosikin. Kriteriumkarsinnassa tuli nelossija, kärkikaksikko oli kova Power-Brother Bill.

Ultion Face aloitti 4-vuotiskauden Margareta-lähdön voitolla. Derbykarsinnassa ori ravasi kakkoseksi, kun Aetos Kronos voitti. Finaalissa Ultion Face laukkasi. Kärkikolmikko Hail Mary-Don Fanuzzi Zet-Aetos Kronos kertoo ikäluokan tason. Viisivuotiskausi päättyi loukkaantumiseen2 startin jälkeen.

Ultion Face palasi radoille 6-vuotiaana ja keräsi yli 400 000 kruunua palkintorahaa. Tämä vuosi alkoi kultadivisioonavoitolla Kalmarissa ja kakkossijalla Bergsåkerin Winter Trotissa, jossa HierroBoko oli voittaja. Elitloppet-paikan Ultion Face hankki Solvallan esikisasta. Se veti 500m 06,5 ja kierroksen 08,6 ja tuli urheasti kolmantena maaliin Hail Maryn ja Brother Billin jälkeen. Elitloppetin karsinnassa ruuna oli kuudes.

Adrian Kolgjini on harvoin nähty vieras Suomessa. Seinäjoki Racen hän voitti 2016 isä-Lutfinvalmentamalla El Mago Pellinillä. Kouvolassa Adrian aja ensimmäistä kertaa. Lutfi Kolgjininhevosia on nähty kolme kertaa Kouvolassa, 2016 Quick Fix, 2012 Sebastian K ja 2008 GoingKronos, joka sijoittui kakkoseksi.

Nimikkokumppani: Hevosurheilu-lehti

 

HIERRO BOKO - Iikka Nurmonen

Omistaja: Fire-Talli ja Toni Sarkama
Kasvattaja: Boko Stables Holland B.V.
Valmentaja: Hannu Korpi
Hoitaja: Eetu Salmi

Hannu Korven valmennuksessa Hierro Boko on tehnyt komean harppauksen pohjoismaisiin eliittilähtöihin. Suomen tämän vuoden rahatilastoa ruuna johtaa ylivoimaisesti.

Hierro Boko aloitti Marcus Lindgrenin valmennuksesta 3-vuotiaana. 4-vuotiaana startteja oli jo 18 ja voittoja 4. Färjestadissa Hierro Boko ravasi 100 000 kruunun ykkösen amatöörilähdössä. Viisivuotiaana voittosumma kasvoi yli 500 000 kruunulla. Ruuna kävi hakemassa pronssidivisioonavoitot Uumajasta ja Lindesbergistä.

Kuusivuotiskauden kesällä Hierro Boko muutti Lindgrenin valmennuksesta Hanna Lähdekorvelle. Stefan Persson ajoi heti elokuussa 100 000 kruunun kakkosen The Owners Trophyssä Solvallassa.

Viime vuoden kesällä Hierro Boko siirtyi Hannu Korven valmennukseen ja omistukseen. Aloitus uudesta tallista oli komea, kolme peräkkäistä montévoittoa, joista viimeisin tuli Montén SM-finaalista. Kausi päättyi Neljän Kilometrin voittoon Vermossa.

Bergsåkerin Winter Trotin voitto tämän vuoden helmikuussa tuotti 500 000 kruunua. Solvallan kultafinaalista tuli kolmossija. Porin Kultaloimen voitto tuli laukan jälkeen. Seinäjoki Racen, Finlandia-Ajon ja Sweden Cupin jälkeen ruuna suuntasi Bjerkeen, jossa se ravasi voiton sunnuntaina. Hierro Boko on saanut omistajikseen myös Toni Sarkaman ja Eero Salokankaan.

Hannu Korvelle on tästä kaudesta tulossa kaikkien aikojen paras. Hän oli Grainfield Aidenilla Kymi GP:ssä vuonna 2021.

Nimikkokumppani: Risto Peltolan Leipomo

Kuva: Suomen Hippos

 

CALLMETHEBREEZE - Gabriele Gelormini

Omistaja: Philippe Allaire
Kasvattaja: Scuderia Perno I
Valmentaja: Philippe Allaire
Hoitaja: Rémy Ménoret

Callmethebreeze syntyi Italiassa ja on tehnyt suuren osan kilpailu-urasta ranskalaisen huippuvalmentajan Philippe Allairen omistamana ja valmentamana.

Callmethebreeze voitti neljä ensimmäistä kilpailua 2-vuotiaana. Lokakuun lopulla se viiletti silloisen valmentajansa Alessandro Gocciadoron ajamana 92 000 euron voittoon Gran Premio Mipaafissa. 2-vuotiskauden paras voittotulos 13,7a syntyi Premio Viking Kronos -kisassa Milanossa.

Modenan suurlähdössä huhtikuussa 3-vuotiaana tuli 64 400 euron voitto. Kesällä Callmethebreeze nähtiin myös Allairen kotimaassa Ranskassa. Ori voitti Vincennesissä elokuussa Prix Pierre Plazen Andrea Guzzinattin ajamana. Kausi päättyi Orsi Mangellin 107 180 euron ykköseen marraskuussa.

Viime kaudella voittoja tuli kaksi. Elitloppet-sunnuntaina Fyraåringslelitenissa ykkönen tuli ajalla 10,2a/1640m. Kesäkuun lopulla ori voitti 64 400 euron ykkösen Roomassa Premio Triossi -kilpailussa.

Allaire on kilpailuttanut hevostaan tällä kaudella kovimmissa lähdöissä. Ensin 5-vuotiaiden Prix de Croixissa, jonka Idao de Tillard voitti. Sen jälkeen Prix de l’Atlantique, jossa Etonnant oli voittaja. Ja toukokuun puolivälissä Prix des Ducs de Normandie, jonka vei tuleva Elitloppet-voittaja Hohneck. Sweden Cupissa Callmethebreeze oli kakkonen niin karsinnassa kuin finaalissa.

Philippe Allaire on yksi Ranskan menestyneimmistä valmentajista. Hänet tunnetaan erityisesti ikäluokkahevosten taitavana treenarina. Elitloppet-voittaja Hohneck on Allairen uusin suuruus.

Nimikkokumppani: Wahlsten

Kuva: Gérard Forni

 

IZNOGOUD AM - Jorma Kontio

Omistaja: Stall Courant AB
Kasvattaja: Am Bloodstock AB
Valmentaja: Stefan P Pettersson
Hoitaja: Martina Lundin

Uskollinen Suomen kävijä Stefan P Pettersson tuo Kymi Grand Prix -kisaan Iznogoud Amin. Pettersson on Mantorpin valmentajia, hänellä on valmennuslistalla yli 30 hevosta.

Iznogoud Am on hienosukuinen Muscle Hillin poika. Ura alkoi USA:ssa Marcus Melanderin valmennuksessa. 2-vuotiskauden startit eivät tuoneet voittoja, mutta 3 kakkossijaa ja ennätyksen 10,9. Ori siirtyi 3-vuotiskauden kesällä Ruotsiin ja Stefan P Petterssonin valmennukseen.

Nelivuotiskausi alkoi komeasti kolmella voitolla. Arvokkain ykkönen tuli Margareta-sarjassa Solvallassa, Mellby Jinx jäi taakse. Jo heinäkuussa Iznogoud Am oli valmis urotekoihin. Se voitti Sprintermästaren-kisan karsinnan ja oli finaalissa kakkonen ajalla 09,7a Francesco Zetin jälkeen. Derbykarsinnassa tuli voitto ja finaalissa kuutossija. UET Grand Prix -finaalissa VincennesissäIznogoud Am sijoittui kakkoseksi, Ideal du Pommeau voitti.

Tältä kaudelta odotetaan läpimurtoa eliittitasolle. Laukat ovat pilanneet menestymisen, mutta huimia vauhteja tämä sarjakuvahahmo “Ahmed Ahne” on esittänyt.

Stefan P Pettersson on vieraillut usein Suomessa Oasis Bin kanssa. Finlandia-Ajossa ori kilpaili kolme kertaa, paras sijoitus oli toinen 2014, Univers de Pan voitti. Kouvolassa Oasis Bi nähtiin 2015 ja 2016. Ensimmäisellä kerralla tuli kakkonen Trebolin jälkeen Antti Teivaisen ajamana.

Nimikkokumppani: KSS Energia

Kuva: Lars Jakobsson

 

  Takaisin listaukseen