Kymi Grand Prix kutsuu parhaat paikalle!

09.05.2019

Suomalaiset tänä vuonna vahvoilla Kymi GP:ssä

Kansainvälisen Kymi GP:n hevoshankinta on käynnissä ja ensimmäiset kutsut jaettu. Tänä keväänä lämminveristen huipulla Suomessa on nähty ilahduttavan hyviä suorituksia.

Finlandia-ajon maililla upeasti, lähes Readly Expressin rinnalle, kirinyt Next Direction on kutsuttu Kouvolaan. Valmentaja Timo Hulkkosen mukaan Kymi GP sopii hyvin ohjelmaan ja hevonen on edelleen parempi pidemmillä matkoilla. Tämä antaa odottaa todella hyvää suoritusta Kouvolassa 2100 m matkalla.

Seinäjoki Racen keskimatkalla upeasti voittanut Atupem on luonnollinen valinta Kymi GP:n listoille. Olympiaraveissa Euroopan huippuja vastaa se teki myös vahvan esityksen ja osoitti viimeistään silloin kuuluvansa tälle tasolle. Omistajavalmentaja Antero Tupamäki otti kutsun mielellään vastaan. Olympiaraveissa säärelle tullut kolhu vaatii kuitenkin aikansa parantuakseen. Hevosen terveystilanne tulee ratkaisemaan lopullisesti osallistumisen.

Mäkisen perheen timantti Graceful Swamp on voittanut lukuisia ikäluokka lähtöjä. Ori on esittänyt ylivoimaisia otteita ja juossut myös kaksi SE-tulosta keskimatkalla. Milloin nyt 4-vuotias superlahjakkuus uskaltaa kohdata ensimmäisen kerran vanhemmat tähtiravurit? Tapahtuuko se Kouvolassa, jää nähtäväksi. Kutsu on esitetty. Legendaarinen Bwt Magic voitti Kymi GP:n 4-vuotiaana vuonna 2000.

Kansainvälisten osallistujien nimet ovat vielä auki ja hevoshankinta käy kuumana mm. Elitloppet viikonloppuna. Maailmantähdet lennätetään yksityiskoneella Kouvolaan perjantaina 14.6. Osallistujat esitellään tervetulotilaisuudessa perjantai-iltana raviradalla.  Tilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Kymi GP ja tasokkaat oheislähdöt ratkaistaan lauantaina 15.6. klo 14 alkaen.

Kuva: Anu Leppänen

  Takaisin listaukseen