Syksyn ohjelma 2016

Teoriatunnit ravinuorten pisteellä katsomorakennuksessa:

to 8.9., su 18.9., su 9.10., ti 25.10., to 3.11., la 12.11. ja to 1.12.

Käytäntökerrat vierastallissa:

La 1.10. (huom. sunnuntaina ei poniravikoulua, raviradalla varsanäyttely)

La-su 29.-30.10.

La-su 19-20.11.

La-su 3.-4.12.

Käytäntökertojen aikataulu: Kaikki kurssilaiset kokoontuvat raviradan varikkoalueella sijaitsevassa vierastallissa klo 10-12.

Ilmoittautuminen poniravikoulun kurssille

Syksyn 2016 kursseille ilmoittautuminen 4.9. mennessä

Lisätietoja:

Janika Pasi
janika.pasi@luukku.com
p. 040-5498640

Kurssien kuvaukset


Alkeiskurssi

Opetellaan perusteita hevosen ja tallin hoidosta, ponin käsittelystä, valjastuksesta ja ajosta. Alaikäraja 7 vuotta, aiempaa kokemusta ei vaadita.

Peruskurssi

Kerrataan perusteita sekä haetaan rutiinia hevosen ja tallin hoitoon, ponin käsittelyyn, valjastukseen ja ajoon.

Jatkokurssi

Jatkokurssilla osataan jo valjastaa ja ponin kanssa toimiminen sujuu itsenäisesti. Opittuja taitoja syvennetään ja edetään pidemmälle mm. ponin ruokinta-, lääkintä- ja valmennusasioissa, tutustutaan yleisimpiin lisävarusteisiin ym.

Kilpa- ja valmennuskurssi

Kilpa- ja valmennuskurssilla käydään läpi tarkemmin kilpaponin valmennusta, hoitoa, ruokintaa ja varusteita sekä rataympäristössä toimimista. Kurssi antaa pohjaa P-ajolupakurssille ja ponin valmentajana toimimiseen.

P-ajolupakurssi (keväisin)

P-ajolupakurssilla opetellaan ravikilpailusäännöt ja volttaus. Kurssin päätteeksi suoritetaan sekä kirjallinen että käytännön koe. Molemmat osiot hyväksytysti suoritettuaan kurssilainen saa P-ajoluvan, joka oikeuttaa ohjastamaan poniravilähdöissä. Lisätietoja (Suomen Hippos).

Apuohjaaja- ja ohjaajakoulutus

Vastuuntuntoisia ja aktiivisia ohjaajia tarvitaan aina. Kurssin vastaavaksi ohjaajaksi voidaan nimittää 15-vuotias, mutta jo hieman nuorempikin voi aloittaa harjoittelun apuohjaajana kokeneemman kanssa.

Lue lisää Suomen Hippoksen ohjaajakoulutuksesta